رئیس جمهوری آمریکا شامگاه سه شنبه (به وقت محلی) در آستانه سفر رئیس کمیسیون اروپا به این کشور، پیشنهاد داد که واشنگتن و دولت های عضو اتحادیه اروپا همزمان همه تعرفهها و موانع تجاری وضع شده را لغو و به سوی تجارت آزاد حرکت کنند.
به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای خبری دِهیل، ترامپ در توئیتر خود نوشت: [نماینده] اتحادیه اروپا فردا (چهارشنبه) برای مذاکره درخصوص توافقی تجاری به واشنگتن میآید. من ایدهای دارم و آن اینکه هم ایالات متحده و هم اتحادیه اروپا، تمامی تعرفهها، موانع و یارانهها را حذف کنند!
وی ادامه داد: اینگونه بازار آزاد و تجارت عادلانه خواهیم داشت. امیدوارم که این کار را انجام دهند. ما که آمادهایم، آنها نه!
این سخنان در شرایطی بیان میشود که وی تنها چند ساعت پیش، در توئیت دیگری به تمجید از سیاست وضع تعرفه پرداخته و آمریکا را به «قلکی» تعبیر کرده بود که «مورد سرقت» قرار گرفته است.
«ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا روز چهارشنبه برای دیدار با ترامپ و دیگر مقامهای آمریکایی به واشنگتن سفر میکند.
این سفر در شرایطی انجام میشود که اختلافها میان دو طرف به ویژه در حوزه تجاری به بالاترین سطح خود طی سالیان گذشته رسیده است.
دولت آمریکا خردادماه تعرفه 25 درصدی برای واردات فولاد و تعرفه 10 درصدی برای واردات آلومینیوم وضع کرده بود و این موضوع با واکنش تند مقامهای اتحادیه اروپا، مکزیک و کانادا مواجه شد که اقدام مشابهی در تقابل با گروهی از محصولات آمریکایی انجام دادند.
«برونو لومر» وزیر دارایی فرانسه اخیرا در حاشیه نشست نمایندگان اعضای «جی 20» به خبرنگاران گفته بود که اتحادیه اروپا تا زمانی که آمریکا تعرفه گمرکی فلزات را لغو نکند، با این کشور در خصوص توافق تجارت آزاد مذاکره نخواهد کرد.
منبع : تابناک
ایرنا نوشت: استیضاح وزیر علوم که پیش از این با ۲۰ امضا تقدیم هیات رییسه مجلس شده و سپس به کمیسیون آموزش ارجاع داده شدهبود، سهشنبه در کمیسیون بررسی میشود.
بر اساس دستور هفتگی کمیسیونهای تخصصی مجلس، تقاضای استیضاح منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عصر سه شنبه با حضور استیضاح کنندگان در کمیسیون آموزش و تحقیقات رسیدگی می شود.
علی اصغر یوسف نژاد عضو هیات رییسه مجلس پیش از این اعلام کردهبود: استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تقدیم هیأت رییسه شده و برای رسیدگی به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارجاع شده است.
نماینده مردم ساری در مجلس همچنین تاکید داشت: تعداد امضاهای اولیه در این استیضاح بیش از 20 امضا است.
منبع : خبر آنلاین
گروههای کارگری درخواست بازنگری در دستمزد سال 97 کارگران را برای بررسی در نشست شورای عالی کار به این شورا ارائه دادهاند.
به گزارش فارس، بازنگری در دستمزد سال 97 کارگران درخواستی است که نمایندگان کارگری عضو شورای عالی کار برای قرار گرفتن در دستور کار این شورا ارائه دادهاند.
احمد مشیریان معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با تأیید این درخواست، گفت: البته معمولاً بحثهای مزدی در پایان سال در دستور کار شورا قرار میگیرد اما گروههای کارگری درخواست بازنگری را به شورا ارائه دادهاند.
وی از برگزاری نشست شورای عالی کار در هفته آینده خبر داد و گفت: در اولین نشستی که برگزار شود، درخواست گروههای کارگری بررسی و استدلالهای آنها شنیده خواهد شد.
منبع : تابناک
براساس تازهترین گزارش سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) برای رتبهبندی کشورها در شاخص جهانی نوآوری، جمهوری اسلامی ایران در سال جدید میلادی، جهش ۱۰ پلهای داشته است.
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، رتبهبندی شاخص جهانی نوآوری در سال 2018 منتشر شد و بر همین اساس، جمهوری اسلامی ایران با جهشی قابل توجه از رتبه 75 در سال 2017 به جایگاه 65 در سال 2018 رسیده است. این در حالی است که رتبه ایران در این شاخص در سال 2015، 106 بوده است.
شاخص جهانی نوآوری نام گزارشی است که هر ساله توسط سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) منتشر میشود و در آن به رتبه بندی کشورها از منظر نوآوری میپردازد.
این رشد قابل توجه مرهون رشد در ابعادی همچون خروجیهای دانش و فناوری ( از جایگاه 90 در سال 2015 به جایگاه 41 در سال 2018) و خروجیهای خلاق ( از جایگاه 116 در سال 2015 به جایگاه 59 در سال 2018) است که بی شک توسعه زیست بوم نوآوری و کارآفرینی و همچنین توسعه استارتاپهای فعال در بخشهای مختلف اقتصادی نقش خوبی در کسب این جایگاه داشته است.
* ارائه خروجی های نوآورانه مطلوب :
بر اساس گزارش سال 2018 سازمان جهانی مالکیت فکری، ایران با رشدی 10 پلهای یکی از بیشترین رشدها را در میان کشورهای همتراز خود داشته است. نکته قابل توجه اینکه جایگاه کشورمان در شاخص کارایی نوآوری (Innovation Efficiency Ratio)، از رتبه 56 در سال 2017 به رتبه 11 در سال 2018 رسیده است.
این امر بیشتر مرهون وضعیت مناسب شاخصهای مربوط به ابعاد خروجی است و نشان از این موضوع دارد که ایران توانسته است علیرغم ضعف در برخی شاخص های مربوط به ورودیها، خروجیهای نوآوارنه مطلوبی را ارائه دهد.
بر اساس گزارش مذکور، ایران در میان 34 کشور با درآمد متوسط به بالا (upper-middle-income countries) در رتبه 16 و در میان 9 کشور آسیای مرکزی و جنوب غربی آسیا در رتبه دوم قرار دارد.
* رشد قابل اعتنای سرمایه انسانی و پژوهش در ایران :
براساس جدولی که در آن، جایگاه کشورها در رتبه بندی کلی شاخص جهانی نوآوری ارائه شده است، رتبه کشورمان از جایگاه 106 در سال 2015 به جایگاه 65 در سال 2018 رسیده است که در مقایسه با گزارش سال 2017، بعد سرمایه انسانی و پژوهش نیز همانند سالهای قبل رتبه قابل اعتنایی داشته است و در رتبه 45 بین کشورهای مورد بررسی قرار دارد.
بعد زیرساخت با 12 رتبه بهبود از جایگاه 99 به جایگاه 87، پیچیدگی کسب و کار با 7 پله بهبود از رتبه 115 به رتبه 108، پیچیدگی بازار با 6 پله بهبود رتبه از جایگاه 112 به جایگاه 106، در آخر بعد نهادها با 4 رتبه تنزل، از جایگاه 106 به جایگاه 110 در بین کشورهای مورد بررسی رسیده است.
لزوم توجه جدی تر به ورودی های نوآوری :
بنابر این گزارش، یکی از ویژگیهای گزارش شاخص جهانی نوآوری، نگاه همه جانبه و متوازن به همه ابعاد اثرگذار بر نوآوری است و مرور دادههای جدول جدید رتبه بندی کشورها در سازمان جهانی مالکیت فکری نشان از این دارد که رشد شاخصهای کشور، چه در بازههای چهار ساله (از سال 2015 تا 2018) و چه در مقایسه با سال گذشته، در اغلب قریب به اتفاق ابعاد، با رشد همراه بوده است. اما نکته قابل توجه اینکه علیرغم رشد رتبه کلی کشور در سالهای اخیر، برخی از ابعاد که به ورودیهای نوآوری برمیگردد رتبه مطلوبی ندارند و این ضعف و عدم توازن در رتبه ابعاد، نباید با رشد قابل توجه و رتبه بسیار خوب ابعاد دیگر که منتج به بهبود در رتبه کلی شده است، نادیده گرفته شود.
منبع : فارس
رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو از شروع دوباره فعالیت خودروسازی فیات در کشورمان با ارایه چند محصول مختلف با برنامه تولید مشترک خبر داد.
به گزارش تسنیم، میثم رضایی با اشاره به همکاری شرکت فیات با کشور آذربایجان و تولید محصول در این کشور اظهار داشت : همانطور که می دانید آذربایجان در سال های اخیر رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی بالایی داشته و با وجود منابع بسیار کمتر از ایران توانسته پیشرفت خوبی داشته باشد که همکاری با فیات در سایت آذربایجان نیز از همین دست است البته که این شکل از همکاری تنها با حمایت های دولت آذربایجان از بخش خصوصی شکل گرفته که امیدواریم مسئولان ما در دولت و وزارت صنعت نیز از این الگوها استفاده کنند.
وی در رابطه با فعالیت دوباره شرکت فیات در ایران و اخذ مجوزهای قانونی لازم در این حوزه ،گفت: در این قرارداد مشترک قرار بر این است که به واسطه دانش فنی و توانایی گروه فیات در طراحی، تولید و تامین خودروهای سواری و تجاری سبک و نیاز ما به آموزش فنی، اطلاعات و پشتیبانی در این رابطه ، فیات امتیاز تولید انحصاری، فروش و خدمات پس از فروش در بازار ایران را به شرکت آرتمن موتور کیش نماینده رسمی فیات در ایران اعطا کند.
وی افزود: گروه خودروسازی فیات در قالب قرارداد همکاری که با این شرکت داشته همچنان امکان فعالیت در ایران را دارد اما به دلایلی فعالیت های این شرکت درکشورمان متوقف شده بود که اکنون با تغییراتی مدیریتی شاهد ورود محصولات و همچنین تولید مشترک برند فیات در کشورمان خواهیم بود.
رضایی در خصوص مدل های محصولات و نحوه عرضه آن نیز گفت: آنطور که در قرارداد پیش بینی شده 16 محصول برای همکاری تولیدی و وارداتی پیش بینی شده که با توجه به نیاز بازار، استانداردهای داخلی و همینطور قوانین صنعت خودروی ایران انتخاب و به بازار عرضه خواهد شد. همچنین در این قرارداد آمده که ارائه محصولات به صورت CBU خواهد بود و پس از آن می تواند به صورت گام به گام در یک برنامه زمان بندی توسعه و بهبود یابد و پس از فراهم سازی زیر ساخت ها نسبت به تولید محصولات به شکل CKD اقدام کند.
رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو ادامه داد: در شرایط کنونی بازار خودرو ایران و همچنین فضای بین الملل و خصومت کشورهای اروپایی و امریکایی همواره انتظار کارشکنی در قراردادهای مفید و مثبت تجاری می رود که این امر موجب عدم تایید واضح همکاری شرکت های اروپایی با ایران می شود که این نیز به حمایت و همکاری دولت از شرکت ها برای ادامه فعالیت هایشان نیاز دارد.
وی تاکید کرد: شرکت های واردکننده خودرو پیرو منویات مقام معظم رهبری در خصوص عدم واردات مطلق و همکاری با شرکت های خارجی با هدف انتقال دانش فنی و تولید مشترک تمامی تلاش خود را به کار بسته اند تا در قالب قراردادهای شفاف مثبت اقدام به تولید محصولات در خاک کشورمان کنند و در این راستا امیدواریم دولت نیز همکاری های لازم را داشته باشد.
رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو با اشاره به مشکلات کنونی بازار خودرو و تصمیمات دولتی گفت: در شرایط فعلی حداقل انتظار این است که وزارت صنعت برای ورود این شرکت ها و آغاز فعالیت هایشان که همگی با هدف تولید مشترک خواهد بود همکاری کند و مانند قبل فقط مشغول صدور بخشنامه های دست و پاگیر در این رابطه نباشد.
منبع : تابناک
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به ضرورت طراحی راهکارها و روشهای مقابله با تحریم آمریکا متناسب با رفتار طرف مقابل گفت: بستهای در مجلس با همکاری بخش خصوصی در حال تدوین است که راهکارهای مقابله با تحریمها در آن دیده شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمدرضا پورابراهیمی در نشست هماندیشی «بنبست نیست» اظهار داشت: آنچه فکر میکنم این است که ایران باید به توان داخلی خودش اتکا کند. چرا که تجربه نشان داده هر زمان که منافع خارجیها برای همکاری اقتصادی با ایران ایجاب کرده، آنها آمادهاند.
وی افزود: برجام تجربه خوبی بود و به ما نشان داد افکار طرف خارجی چگونه است و پس از آن خارجیها به دنبال تصویب توافقنامههایی ذیل برجام بودند. بنده معتقدم این توافقنامهها دستاورد و ثمری برای کشور نخواهد داشت.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه تحریمهایی که تا چند ماه آینده اعمال میشود با تحریمهای قبل از برجام متفاوت است گفت: در واقع تنها حسن برجام این بود که ما هماکنون براساس قواعد بینالمللی تحریم نیستم بلکه آمریکا به دنبال تحریم ایران است و مجامع جهانی ایران را تحریم نمیکند و نکرده است.
با اجرای FATF مشکلات بانکی حل نخواهد شد :
پورابراهیمی با تأکید براینکه با اجرای FATF مشکلات بانکی حل نخواهد شد، تصریح کرد: در توافقنامه برجام که محکمتر از سایر توافقات بود به این نتیجه رسیدیم؛ حال باید موافقتنامهایی مانند FATF تصویب و اجرا شود؟ معتقدم اگر FATF در ایران تصویب و اجرا شود ایران از لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی FATF خارج نخواهد شد. زیرا آنها از هر ابزاری برای فشار به ایران استفاده خواهند کرد.
وی با بیان اینکه متناسب با تحریمهای آمریکا باید اقدامات متقابلی انجام شود، افزود: اینکه مقام معظم رهبری فرمودند باید اتاق جنگ تشکیل شود نکته بسیار درستی است. اما دولت هنوز به این نتیجه نرسیده و تازه برای اولینبار آقای جهانگیری در مجلس گفت در یک جنگ اقتصادی هستیم. حال اگر این جنگ اقتصادی را بپذیریم باید آرایش جنگی دهیم.
دولت پیشانی مقابله با تحریمها است و باید پای کار بیاید :
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: دولت پیشانی تصمیمات است و نهادهای دیگر باید با دولت همکاری کنند. درست است که رهبر انقلاب فرمودند باید شورای هماهنگی اقتصادی تشکیل شود اما باز هم قوه مجریه تصمیمساز است و انتظار این است که متناسب با سناریوهای دشمن اقداماتی پیشبینی، تنظیم و اجرا شود.
پورابراهیمی با بیان اینکه ما در مجلس کمیته مختلف ضد تحریم راه اندازی کردیم، گفت: آقای بحرینی مسئول این کمیتهها است و جلسات متعددی در این زمینه تشکیل شده و بستههای مختلفی در حال تدوین و آمادهسازی است و حتی پیشنهاداتی از بخش خصوصی دریافت شده که با بسته پیشنهادی ما تلفیق خواهد شد و در نهایت طرح مجلس در قالب برنامه مقابله با تحریمها به صحن علنی ارائه میشود.
اروپاییها امکان ادامه برجام بدون آمریکا را ندارند :
وی با بیان اینکه نباید در انتظار اقدامات طرف خارجی باشیم، گفت: رفتار دولت آمریکا پس از امضای برجام غیر از خیانت چیزی نبود و شاید در ظاهر دولت اوباما با دولت ترامپ از لحاظ ادبیات تفاوتهایی داشت اما از لحاظ رفتاری و عمل هیچ تفاوتی با دولت ترامپ نداشت به طوری که قبل از خروج آمریکا از برجام هم این کشور اجازه شکلگیری همکاری و روابط اقتصادی ایران با کشورهای اروپایی را نمیداد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص برقراری روابط با اروپایی پس از خروج آمریکا از برجام توضیح داد: تصور میکنم اروپایی امکان ادامه همکاری در این زمینه را با ایران ندارند و احتمالاً برای حفظ ظاهر کورسویی را روشن خواهند داشت اما اجازه همکاری با ایران را ندارند بنابراین ما نباید به آنها اتکا کنیم و در انتظار ادامه همکاری آنها با ایران باشیم.
ابزارهای متنوع مقابله با تحریمها :
پورابراهیمی با بیان اینکه باید شرکای تجاری خود را مورد توجه قرار بدهیم، گفت: روسیه یکی از شرکای تجاری است که با هم مراودات اقتصادی داریم و از لحاظ سیاسی و و استراتژیک ارتباط مناسبی وجود دارد. از طرف دیگر روسیه هم مورد تحریم قرار گرفته است که بنابراین میتوانیم با تعامل با یکدیگر ارتباط اقتصادی بخشی از نیازهایمان را تأمین کنیم.
وی با بیان اینکه ایران تجربه دور زدن تحریمها را دارد، افزود: تصمیمات و اقدامات را باید روی میز بگذاریم تا متناسب با تصمیمات قبلی و حرکات طرف مقابل سیاستهای جدیدی را تدوین و اجرا کنیم. برای نفت سناریوهایی مختلف باید طراحی کنیم و همچنین برای ارز بحث ارزهای دیجیتال یکی از راهکارها است و همچنین ارز مشترک در چارچوب بلاکچین با ارزهای متداول یکی از مسیرهایی است که میتواند سناریوهای مقابله با تحریم باشد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به پیمانهای پولی اشاره کرد و تصریح کرد: از مجموعهای از ابزارهای مختلف برای مقابله با تحریمهای آمریکا باید استفاده کرد که یکی از آنها پیمانهای پولی است که البته پیمانهای پولی نیازمند تمایل طرف مقابل است.
پورابراهمی گفت: معتقدم جمهوری اسلامی ایران به یک بلوغ در حوزه تحریمها رسیده و اگر دولت پای کار بیاید میتوانیم تحریم را کماثر کرده و به اهداف ترسیم شده برای رشد اقتصادی و توسعه دست پیدا کنیم.
منبع : فارس
طرح استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سوی نمایندگان تقدیم هیئترئیسه پارلمان شد.
حسین مقصودی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، از تقدیم طرح استیضاح علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به هیئترئیسه پارلمان خبر داد و گفت: این طرح را 50 نماینده امضاء کردهاند.
به گزارش تسنیم، طرح استیضاح وزیر تعاون بهشرح زیر است:
جناب آقای دکتر لاریجانی ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
احتراماً با آرزوی توفیق برای حضرتعالی و همکاران شما با توجه به اصل 89 قانون اساسی و ماده 227 و 228 آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی با توجه به نارضایتیهای شدید مردم، کارگران و بازنشستگان و بررسی عملکرد جناب آقای دکتر ربیعی، وزیر محترم کار، رفاه و تأمین اجتماعی و ارتباط مستقیم عملکرد این وزارتخانه با این نارضایتیها، خواهشمند است دستور دهید استیضاح وزیر مذکور را با توجه به مواد زیر، طبق مفاد قانون و آئیننامه داخلی، سوگندنامه نمایندگان محترم و اعضای هیئت رئیسه در دستور کار فوری قرار دهید. موارد استیضاح:
1 ــ ازهمگسیختگی این وزارتخانه عریض و طویل که قسمت عمده اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی برعهده این وزارتخانه میباشد، اما این وزارتخانه در زمان مدیریت جناب آقای ربیعی بیمار و ناتوان شده است
2 ــ عدم توجه عملی در بهکارگیری جوان در پستهای حساس و مدیریتهای کلان این وزارتخانه
3 ــ عدم توجه عملی به بخش تعاونی کشور و عدم تحقق سهم 25درصدی بخش تعاون از اقتصاد کشور طبق برنامه 5ساله
4 ــ عدم تدوین و تصویب و اجرایی کردن سند کار شایسته، نظاممند و توانمند
5 ــ اوضاع معیشتی و رفاهی بازنشستگان بیمار و ناتوان هر روز شرایط بدتری به خود میگیرد
6 ــ اوضاع مدیریت اقتصادی و درآمدزایی در شستا، سازمان تأمین اجتماعی بیمار و ناتوان است
7 ــ عدماجرای قانون در خصوص بازنشستگان صندوق بیمه روستاییان و عشایر و ایجاد فضای بدبینی و بیاعتمادی به مدیران و نمایندگان و مسئولان و نهایت بدبین شدن مردم به نظام
8 ــ عدمتوجه مقام عالی وزارت به وعدهها، برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت در سطح کلان کشور و حوزههای انتخابیه
9 ــ نرخ بیکاری در کشور افزایش یافته است
10 ــ اوضاع معیشتی کارگران وخیم است، بعضاً کارگران ماهها است که حقوق دریافت نکردهاند و امنیت شغلی ندارند، حمایت کاربردی از کارگران نمیشود، کارگران از 8 ساعت رسمی بیشتر کار میکنند و طبق نرخ رسمی قانونی حقوق دریافت نمیکنند و بعضاً سالها است که عیدی دریافت نکردهاند که در این زمینه وزیر محترم نه کاری انجام داده و نه برنامهای دارد.
منبع : تابناک
منبع : تابناک
یک تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتوگو با تسنیم با اشاره به خروج آمریکا از برجام، شیوه برخورد آنها با برجام بدون آمریکا را تشریح کرد.عباس سلیمی نمین کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به خروج آمریکا از برجام و احتمال همراهی اروپا با این تصمیم آمریکا گفت: بهاحتمال فراوان اروپاییها در ارتباط با برجام شیوه آمریکا را با روشهای دیگری دنبال کنند.وی در همین زمینه افزود: کیفیت موضعگیری کشورهای اروپایی در ارتباط با برجام با هم متفاوت است، بهطور مثال موضع انگلستان در قبال ایران همواره بیشترین قرابت را با آمریکا داشته اما فرانسه و آلمان کمی بااحتیاطتر عمل کرده و از بیان صریح موضع خود خودداری میکنند.